Regentijd

Wie denkt dat ik hier in een heerlijke exotische Braziliaanse stad woon, moet vooral nu me komen opzoeken. De regentijd is namelijk begonnen. Op de televisie waarschuwen ‘postbus 51’ spotjes over wat je niet of juist wel moet doen in deze tijd; dakgoten wel schoonmaken, niet onder een boom parkeren, niet met je auto een ondergelopen straat inrijden, etc.

De laatste week viel het mee, om de dag regen. Maar vaak is het geen gewone regen maar een flinke stortregen. De straten hebben dan zulke flinke plassen dat als voetganger je niet veilig bent. Een keer kwam ik uit de sportschool en kreeg ik a la Bridget Jones een golf van top tot teen over me heen. Gelukkig was ik al vies. De regen stroomt zo erg dat je slippertjes van je voeten stromen. Je mooie werkschoenen kun je dan dus ook maar beter niet aandoen. Naast mijn bushalte zit een Crocs winkel en toen ik daar laatst knalroze regenlaarzen in de etalage zag staan heb ik die dan ook na even twijfelen toch maar gekocht (na weer een helse regenbui was de twijfel weggenomen). Gelukkig had ik een ANWB-regencape in mijn koffer gestopt.

Het is nu zomer maar door de regen is het nu soms ook best fris als ik ‘s ochtends om 6.30 de deur uitga.

Dan nog wat leuke Marijke-trotseert-de-regen-plaatjes: